"Uitmelken klanten MIVB is hopelijk een verspreking"

Verschillende politici reageren vrijdag verontwaardigd op uitspraken van directeur-generaal ad interim van de MIVB Kris Lauwers. Die pleitte er in een interview onder meer voor om de klant "meer uit te melken". Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit, Bruno De Lille (Groen): "Ik hoop dat dit een verspreking is".

ikerremans

Lauwers zegt in het interview onder meer dat hij twijfels heeft bij de abonnementen. "Met dat systeem moedig je mensen alleen maar aan om zo veel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken." Hij pleit er daarnaast voor de reiziger "meer uit te melken", om de investeringen in capaciteitsuitbreiding te bekostigen.

"Ik kan absoluut niet aanvaarden dat de MIVB zijn klanten wil 'uitmelken'", reageert De Lille vrijdag op Facebook. "Ik hoop echt dat dit een verspreking is en dat dit niet de manier is waarop dhr Lauwers zijn klanten bekijkt. De MIVB heeft een zeer belangrijke rol te spelen voor de Brusselse mobiliteit en moet dus de klant en de goede dienstverlening aan die klant als zijn absolute prioriteit beschouwen. Het zou dan ook goed zijn mocht de topman van onze MIVB dit snel publiek herbevestigen."

De Lille is niet de enige politicus die verontwaardigd is. "Zelden zo'n onzin gelezen", twittert Vlaams minister van Steden Freya Van den Bossche (sp.a). Sp.a-fractieleidster in het Brussels parlement Elke Roex vraagt zich, eveneens op Twitter, af of Lauwers nog kan aanblijven. "Ongehoord", zegt ook Brussels parlementslid Jef Van Damme (sp.a) op Twitter.

Lees ook: MIVB-topman: "Klant moet worden uitgemolken"

Foto Belga

Meer over Bruno De Lille