Jazzlegende Toots Thielemans wordt 90

Naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag heeft de bekendste jazzmuzikant van België, Toots Thielemans, vrijdagmiddag de voorstelling bijgewoond van het boek 'Toots 90', dat het unieke verhaal vertelt van zijn leven en loopbaan. Ook bevat het een reeks uitzonderlijke getuigenissen van supersterren als Quincy Jones, Paul Simon en Billy Joel die met Toots hebben gespeeld en hem bewonderen.

ikerremans

Jean Baptiste Frédéric Isidor "baron" Thielemans werd geboren op 29 april 1922 in de Hoogstraat van de Brusselse Marollenwijk en vergaarde nadien wereldfaam als jazzmuzikant vanwege zijn virtuositeit op de mondharmonica en gitaar. Ook zijn 'Bluesette' uit 1962 staat in het collectief geheugen gegrift.

'Toots 90' van René Steenhorst en Peter De Backer is zowel een biografie als een huldeboek geworden, met getuigenissen van 31 supersterren die hem onder meer bewonderen om zijn levenskunst en zin voor melodie. Daarnaast zijn er concertfoto's, beelden en souvenirs uit het privéarchief van de levende legende die altijd een echte Brusselaar is gebleven.

Het eerbetoon, gerealiseerd in samenwerking met het Toots Management, ligt vanaf zaterdag in de boekhandel en is verkrijgbaar in het Nederlands, Frans en Engels.