Geen job meer voor 55 Overpeltse ArcelorMittal-werknemers

Van de 64 mensen die momenteel voor staaldistributiecentrum AND Steel in Overpelt werken zullen er 9 worden overgeplaatst naar andere vestigingen van ArcelorMittal. Voor de overige 55 werknemers wordt er een sociaal plan opgesteld. Dat liet de directie van de staalproducent vandaag weten aan de vakbonden.

fvranckx

ArcelorMittal is van plan om de afdeling in Overpelt te sluiten ten gevolge van de internationale malaise op de staalmarkt.

"Niet alle 64 werknemers zullen echter worden ontslagen. Voor 9 mensen wordt een andere oplossing binnen ArcelorMittal gezocht", vertelde Kareme Nouri, secrectaris van de christelijke bediendevakbond LBC, na de directiemededeling van vanochtend.

"Geen acties"

"Er is heel veel economische werkloosheid geweest", zei Nouri nog. "Het zou me verbazen als het bedrijf geen andere scenario's dan sluiting zou overwogen hebben. Volgende woensdag krijgen we daar antwoord op. De directie zegt overigens open te staan voor onze suggesties, met mogelijke alternatieven voor een aantal of alle medewerkers. Uiteraard gaan we op dat vlak de meest ideale oplossing onderzoeken. Momenteel zijn er dan ook geen plannen voor een staking of andere acties."

Belga Foto DD