Thin Lizzy en Saille op Graspop 2012

De organisatie van Graspop heeft nieuwe namen bekendgemaakt voor het festival dat eind juni plaatsvindt in Dessel. De meest opvallende namen zijn Thin Lizzy uit Ierland en de Belgische band Saille.

jatimmermans

Thin Lizzy is bekend van de nummers Whiskey in the Jar, dat later gecoverd werd door Metallica, The boys are back in town en Parisienne Walkways. De groep staat op zaterdag 23 juni op het podium.

Het Belgische Saille bracht vorig jaar het internationaal geprezen 'Irreversible Decay' uit. De groep rond Dries Gaerdelen opent het festival op vrijdag in de Metaldome-tent. Ook Aborted staat opnieuw op Graspop.

De overige namen zijn Heidevolk, Primal Fear, Suicidal Angels, Rivan Sons, Powerwolf en Tracer. Eerder maakten onder meer Motörhead, Slayer, Sabaton, Machine Head en Limp Bizkit al bekend dat ze naar de Desselse wei afzakken.

Graspop Metal Meeting vindt plaats op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni in Dessel. Een combiticket kost 150 euro, een dagticket 80 euro. Meer info op www.graspop.be.

Bekijk hier een liveoptreden van Whiskey in the Jar:

Foto: Thin Lizzy tijdens de Lokerse Feesten in juli vorig jaar

Foto Photo News