Nieuwe stek voor Wit-Gele Kruis

Met man en macht werd gewerkt aan de verhuis van de Wit-Gele Kruisafdeling Tessenderlo-Ham. De vaste stek van jaren in de Stationsstraat in Tessenderlo is ondertussen ingeruild voor een gerenoveerd pand op de Geelsebaan 141 in dezelfde gemeente. Een verhuis drong zich op omdat het oude gebouw qua infrastructuur niet meer voldeed en bovendien te klein werd.

Herman Verstraelen

Op dit nieuwe adres kunnen inwoners van Tessenderlo en Ham voortaan terecht voor thuisverpleging en complementaire zorgdiensten.

De infrastructuur van de nieuwe thuishaven is aangepast en biedt met 350m² voldoende plaats. Het gebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bezoekers kunnen met zorgvragen, voor incontinentiemateriaal of voor het ontlenen van hulpmiddelen, terecht aan een ruime ontvangstbalie. Er is meer plaats voor bergruimte en de opslag van (uitleen)materiaal. Zoals elke afdeling beschikt ook deze over een ontvangstruimte voor een bezoek aan de diëtiste. Ook het dispensarium, waar patiënten heel wat zorgen kunnen laten uitvoeren, is ruim en praktisch ingericht.

Immers, het woord “thuis” in “thuisverpleging” mag je ruim interpreteren. De zorgverlening kan ook gebeuren in een instelling, serviceflat, school of de mobiele patiënt kan persoonlijk naar de afdeling komen. De doelstelling is tenslotte het leven van de patiënt zo goed mogelijk herstellen zoals het was voor de ziekte, invaliditeit of handicap. Een belangrijke meerwaarde voor de werking van de afdeling is dat er voldoende vergaderruimte voorzien is om ook in huis vormingen en infosessies te geven. Een goede zorgverlening vereist onder meer het regelmatig bijscholen van de verpleegkundigen zodat ze op de hoogte zijn van de nieuwste technieken.

Dienstverlening en specialisaties

Het Wit-Gele Kruis Limburg is bekend om haar kwalitatieve thuisverpleging maar biedt ook tal van complementaire zorgdiensten: voedings- en dieetadvies, kraamzorg door vroedvrouwen/lactatiekundigen, gezinszorg, hulpmiddelen, personenalarmen en gespecialiseerde voetverzorging. Elke afdeling heeft referentieverpleegkundigen in verschillende verpleegdomeinen: wondzorg, palliatie, diabetes, psychogeriatrie (o.a. dementie), psychiatrie, mobiliteit & zelfredzaamheid, stomazorg en incontinentie.

Officiële opening en opendeurdag

Op de officiële opening is het nog wachten tot september. Geïnteresseerden kunnen dan een bezoekje brengen aan de nieuwe thuisbasis en kennismaken met de dienstverlening. Maar voor info en zorgvragen staat de deur uiteraard steeds open. Hoofdverpleegkundige Chantal Celen en adjuncte Heidi Wouters, helpen u graag verder. U kan tijdens de kantooruren in de afdeling terecht. Telefonisch is het Wit-Gele Kruis 24u op 24u en 7 dagen op 7 bereikbaar.Wit-Gele Kruis Tessenderlo - Geelsebaan 141 - 3980 Tessenderlo - 013 66 18 54tessenderlo@limburg.wgk.be - www.wit-gelekruislimburg.be - www.twitter.com/wgklimburg - www.facebook.com/witgelekruislimburg

INGESTUURD DOOR Ann Vanloffelt


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio