Onderzoek naar Louis (MLD) na foto's Julie en Mélissa

Het Brusselse parket vordert een onderzoeksrechter om een onderzoek te voeren naar federaal parlementslid Laurent Louis (MLD), en dit voor laster en eerroof en heling. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag. Het onderzoek komt er nadat er het voorbije weekend en vrijdag drie klachten zijn ingediend. Aanleiding zijn uitlatingen op zijn blog en de persconferentie van het Kamerlid donderdag over pedofilie, waarop hij foto's toonde uit het autopsierapport van Julie en Mélissa.

ikerremans

Laurent Louis verspreidde enkele dagen geleden een lijst van vermeende pedofielen, onder wie politici, magistraten, journalisten en politiemensen. De lijst kwam van een anonieme opsteller. Donderdagochtend gaf hij een persconferentie rond pedofilie, waarbij hij foto's toonde uit het autopsierapport van Julie en Mélissa.

"In de loop van het weekend zijn al twee klachten ingediend en vrijdag is daar nog één bijgekomen, na de publicatie van de foto's in het parlement", zegt parketwoordvoerster Wenke Roggen. "Die klachten zullen gebundeld worden en er wordt een gerechtelijk onderzoek gevorderd voor laster en eerroof en heling."

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) wil ondertussen dat onderzocht wordt "hoe de parlementaire immuniteit van Laurent Louis opgeheven kan worden". "Dit bereikt de grenzen van het verachtelijke", zei Milquet vrijdagmorgen op de RTBF-radio. "Ik had tranen in de ogen toen ik Jean-Denis Lejeune aan de lijn had. Het gerechtelijk apparaat moet in werking treden."

Lees ook: Kamer wil Laurent Louis (MLD) niet horen