Onderzoek naar incident met wapen op bus De Lijn

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar een incident met een vuurwapen op een bus van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn, donderdagnamiddag in Sint-Jans-Molenbeek. Een busreiziger die geen vervoersbewijs had, toonde daarbij aan de buschauffeur dat hij een vuurwapen bij had. De chauffeur, een 27-jarige vrouw, diende donderdagavond klacht in. Dat meldt het Brusselse parket.

mimeers

Het incident vond donderdagnamiddag rond 14.00 uur plaats op de buslijn tussen het Brusselse Noordstation en het station van Asse. Aan de halte "IJzer", in Sint-Jans-Molenbeek, stapte een man op die onmiddellijk zei dat hij geen abonnement had en vervolgens naar achter in de bus stapte.

Broeksband

De man voerde vervolgens een telefoongesprek en kwam nadien terug naar de chauffeur, die intussen was verdergereden. Hij herhaalde dat hij geen vervoersbewijs had en voegde eraan toe dat hij gewapend was.

Om die verklaring kracht bij te zetten, hief hij zijn jas even op, waardoor de chauffeur een vuurwapen in de broeksband van de man zag zitten. De man vroeg om aan de volgende halte te stoppen. De chauffeur gehoorzaamde en de man stapte uit.

Volgens het Brusselse parket werd pas later, rond 21.45 uur klacht ingediend voor het incident.

Foto Belga

Meer over De Lijn