Electrabel verlaagt energieprijzen tot 16%

Electrabel, de grootste energieleverancier van ons land, trekt in navolging van Luminus, Eneco en Essent de indexering van de aardgasprijzen in. Bovendien kunnen de klanten Electrabel binnenkort rekenen op een daling van de vaste prijzen tot 16 procent. Dat maakte het bedrijf vanmiddag bekend. Ook Nuon volgt de andere leveranciers.

fvranckx

Het bedrijf verlaagt de prijs voor aardgas met meer dan 10 procent en die voor elektriciteit met gemiddeld 11 procent. Voor een gemiddeld gezin betkent dat een besparing van ongeveer 200 euro per jaar.

Daarnaast kondigde het bedrijf ook aan dat de schadevergoedingen van 50 euro voor vroegtijdige contractverbreking worden geschrapt waarmee Electrabel naar eigen zeggen de klanten "volledige vrijheid" wil geven.

Electrabel hoopt zo een leegloop te vermijden. Het energiebedrijf zag sinds begin dit jaar tot eind maart 58.000 elektriciteitsklanten en 40.000 aardgasklanten weggaan. Ter vergelijking: over gans 2011 verloor Electrabel (bruto) 162.000 elektriciteitsklanten en 109.000 aardgasklanten. Netto ging het om 95.000 elektriciteitsklanten en 57.000 aardgasklanten.

Het bedrijf vraagt wel een duidelijker wetgevend kader. Wat indexeringen betreft, zullen voortaan alleen nog indexeringen naar beneden worden doorgevoerd.

Lees ook: Vande Lanotte tevreden met beslissingen energieleveranciers Ook Nuon indexeert energieprijzen niet

PL Archieffoto Belga

Aangeboden door onze partners