Post van Loons koppel blijft al 2 jaar achter

Mieke Ribus en Ludo Bamps uit Borgloon zitten met de handen in het haar. “Al twee jaar krijgen we rekeningen via de post niet of veel te laat met honderden euro extra kosten én een deurwaarder op bezoek als gevolg. Niemand kan ons helpen”, zeggen ze. Bij bpost klinkt het dat er geen onregelmatigheden werden vastgesteld.

fvranckx

“Het is allemaal twee jaar geleden begonnen", vertelt Mieke. "Ik had een parkeerboete van 15 euro in Alken. Ik was die vergeten te betalen. De herinneringen die daarna verstuurd werden, heb ik nooit gekregen. Ook de aangetekende brief niet. Tot plots een deurwaarder op de stoep stond. In plaats van die 15 euro moest ik liefst 305 euro betalen.”

Belastingen

Zo is er nog een hele waslijst aan rekeningen die het koppel niet of te laat kreeg. “Mijn belastingsbrief van 2011 heb ik niet gehad”, pikt Ludo in. “Ik moest 3.000 euro terugbetalen, maar dat wist ik pas nadat opnieuw een deurwaarder was langsgeweest."

En zo gaat het door: de verkeersbelasting, de gemeentebelasting, rekeningen van de boekhouder, de zorgverzekering,... allemaal raakten ze niet of de laat in de brievenbus van het Loonse koppel, dat twee jaar geleden al een klacht heeft ingediend bij bpost.

"Maar ze zegden dat er geen onregelmatigheden werden vastgesteld. Aan de postbode kan het ook niet liggen, want dat is niet altijd dezelfde", aldus Ludo. "We zijn ondertussen wel al honderden euro’s kwijt door extra kosten.”

RaEi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio