Ex-Kanarie Sidibe: "Natuurlijk heb ik hartzeer"

Hij leidde de Kanaries naar de titel in tweede klasse, was een belangrijk onderdeel van de geoliede machine die play-off 1 bereikte en was ook vorige seizoen de dragende kracht van de Truiense aanval. Nu, in play-off 3, staat Ibrahima Sidibe in het andere kamp, in dat van Westerlo. De Sengalees legde STVV vorig weekend het zwijgen op met twee goals en lijkt op weg om zijn ex-club terug naar af te brengen.

mimeers

De man die STVV mee naar successen leidde, moet zijn ex-club nu naar de degradatie werken.(Diepe zucht) Zo is dat. En dat bezorgt me gemengde gevoelens. Ik heb drie seizoenen voor STVV gevoetbald. Het kampioenenjaar vergeet ik nooit. Ook de ploeg die we het jaar nadien vormden, was fantastisch. Met Mignolet, Cantaluppi, Chimedza… We waren verdomd sterk.”

Verbaast het je dat STVV aan de rand van de afgrond staat? “Iedereen weet dat ik niet in de beste verstandhouding vertrokken ben in Sint-Truiden. Achteraf hoorde ik altijd dat we er zogezegd financieel niet uitkwamen, maar er was veel meer dan dat. Vorig seizoen kropen we met STVV al door het oog van de naald. Dat het er nu zo slecht uitziet, verbaast me niets. Jammer. Het bezorgt me hartzeer.”

Hoe hoop je met Westerlo verder het verschil te maken tegen STVV? “Play-off 3 is vooral een mentale kwestie. Er is veel druk mee gemoeid en niet iedereen kan daar even goed mee om. Gelukkig heb ik ervaring. Ik heb geknokt aan de top en aan de staart van het klassement.”

Lees het uitgebreidde interview vandaag in Het Belang van Limburg.

GuS Foto Belga