Van Uytvanck opent Fed Cup-duel tegen Morita

Het duel tussen Alison Van Uytvanck (WTA-274) en Ayumi Morita (WTA-83) wordt de opener van de Fed Cup-ontmoeting tussen Japan en België in de play-offs van de Wereldgroep, die zaterdag in het Ariake Coliseum in Tokio op gang geschoten wordt. Dat blijkt na de loting van vrijdag.

ikerremans

De 18-jarige Van Uytvanck en de vier jaar oudere Morita, die het zaterdag om 6u Belgische tijd tegen mekaar opnemen in de Japanse hoofdstad, speelden nooit eerder tegen mekaar op het WTA-circuit. Later op de dag treft Tamaryn Hendler (WTA-203) Kimiko Date-Krumm (WTA-84). De 19-jarige 'Tammy' kwam nooit eerder uit tegen de intussen al 41-jarige Date-Krumm.

Zondag volgen dan de partijen tussen Hendler en Morita en tussen Van Uytvanck en Date-Krumm en ook het afsluitend dubbelspel. Daarin treden in principe Ysaline Bonaventure en An-Sophie Mestach aan tegen Morita en Rika Fujiwara. Beide kapiteins kunnen wel nog wijzigingen aanbrengen in hun opstellingen. Wie drie partijen wint, speelt volgend seizoen in Wereldgroep I.

Het Belgische team moest na de afzeggingen van Kim Clijsters (geblesseerd/voorrang aan persoonlijke carrière), Yanina Wickmayer (voorrang aan persoonlijke carrière) en Kirsten Flipkens (geblesseerd) met een piepjonge selectie naar Tokio afzakken. Hendler is negentien, Van Uytvanck en Mestach achttien en Bonaventure pas zeventien. Het zou dan ook een fameuze stunt zijn als het team van kapitein Ann Devries zijn plaats in de Wereldgroep kan behouden. Bij verlies zakken de Belgen naar Wereldgroep II.

Meer over Japan