ING zoekt mee naar dochter personeelslid

ING en haar personeel helpen een collega mee zoeken naar haar 13-jarige dochter die al dagen vermist is. De bank postte een opsporingsbericht op haar officiële Facebookpagina nadat het meisje van huis was weglopen omdat ze wil gaan studeren in Engeland. Dat schrijft een krant van De Persgroep.

ikerremans

"Opsporingsbericht: op 17 april verdween de dochter van een ING-medewerkster. Het meisje is 1,58 meter groot en slank gebouwd", start de Facebookpost. Het bericht staat sinds deze week tussen de bankweetjes op de officiële Facebookpagina van ING.

Het meisje dat verdween is de 13-jarige Lisa D. uit Grimbergen, de dochter van een ING-medewerkster. De tiener werd dinsdag kort voor 8 uur het laatst gezien in het Brusselse Noordstation. Tegen een vriendinnetje dat haar daar tegen het lijf liep en haar vroeg wat ze daar deed, antwoordde ze: "Ik vertrek."

Volgens Child Focus, dat het meisje opspoort, gaat het niet om een onrustwekkende verdwijning. Verwacht wordt dat ze uit eigen beweging naar huis terugkeert, maar ING nam het zeker voor het onzekere en zette het opsporingsbericht op haar pagina nog voor Child Focus er officieel één verspreidde. Het is de eerste keer dat een groot bedrijf dat doet.

"Hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe beter. Als je kind niet thuiskomt, is elke getuigenis van belang", reageert ING-woordvoerster Ilse De Muyer. Ook Child Focus verspreidde donderdagavond dan toch een opsporingsbericht omdat het meisje langer dan verwacht wegblijft.

Lisa heeft lange bruine haren, meestal in een paardenstaart en bruine ogen. Ze droeg een kakikleurige pull met een tekening van een mond met een uitstekende tong, een donkerblauwe jeansbroek en grijswitte schoenen van het merk Nike. Als u tips heeft over de verdwijning van het meisje, kan u terecht op het gratis nummer van de politie 0800/ 30.30.0 of op het nummer van Child Focus 116 000.

Meer over Grimbergen