Kim Gevaert neemt Lommelse kinderen mee naar Spelen

Bij 19 leerlingen van de Lommelse basisschool Balu staat 4 augustus alvast vet gemarkeerd in de agenda. Kim Gevaert neemt hen die dag mee naar de Olympische Spelen in Londen. De voormalige sprintster, die zelf in 2004 en 2008 deelnam aan de Spelen, kwam gisteren zelf het goede nieuws vertellen in Lommel.

mimeers

Maar liefst 300 Belgische scholen verschenen aan de start van de wedstrijd 'Go Active! Kim Olympics' en de school in Lutlommel ging met de hoofdprijs aan de haal. 19 leerlingen uit de laatste drie jaren werden via loting aangeduid en mogen met Gevaert als persoonlijke gids naar Olympische Spelen in Londen.

En misschien inspireert zij nu wel de kinderen in Lommel. "Een dag is genoeg om hen van de sfeer te laten proeven. En normaal kunnen ze die dag ook de broers Borlée zien lopen, en dus supporteren voor België."

Zoon Kevin Hulsmans

In een hoek van de speelplaats kijkt de Lommelse wielrenner Kevin Hulsmans toe. Zoon Senne (8) is bij de uitverkoren kinderen. "Ik sport zelf heel veel en zou later ooit willen meedoen aan de Spelen. Liefst met hordenlopen", aldus de jonge Hulsmans.

Vervangend directrice Jeannine Maes zal alvast 101 sportieve verliezers mogen troosten. "Van de 120 kinderen die zich hebben opgegeven, kunnen er maar 19 mee. Maar iedereen heeft evenveel kans gehad", luidt het. Gelukkig kregen alle kinderen gisteren de kans om even te sporten met Gevaert.

GVB/CL Foto RL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio