Ford Genk

Productie Ford Genk daalt met 18 procent

De drie Belgische autofabrieken hebben in de eerste drie maanden van het jaar 150.399 voertuigen geproduceerd. Dat waren er 2,71% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Ford Genk produceerde in de voorbije maanden 40.688 auto’s, een daling met 18,1% ten opzichte van 2011. Dit blijkt uit cijfers van Agoria.

mimeers

“Ondanks de duidelijk moeilijkere economische context doen de Belgische autofabrieken het nog altijd goed. Bovendien zullen er in de komende periode verschillende nieuwe Belgische modellen worden gelanceerd”, aldus Bert Mons, directeur van de sectie auto van Agoria.

VOLVO GENT

Volvo Gent Blijft de grootste autoproducent van ons land. In het eerste kwartaal produceerde Volvo Gent 75.798 voertuigen, een stijging van 6% tegenover het recordjaar 2011. Later dit jaar start ook de productie van de nieuwe V40 en een afgeleid model. Bij Volvo zijn er nog altijd openstaande vacatures.

FORD GENK

Er reden het eerste kwartaal 40.688 auto’s van de Genkse band, een daling van 18% vergeleken met vorig jaar. 2012 is het laatste productiejaar van de huidige Mondeo en dus is de productie gedaald. De S-Max en de Galaxy bijven de productie in Genk op peil houden. In de aanloop van de productie van de nieuwe Mondeo worden 400 tijdelijken aangeworven en is de productie van prototypes gestart.

AUDI

Van het kleine model van Audi werden in het eerste trimester bijna 34.000 exemplaren geproduceerd. De A1 wordt sinds kort ook met vijf deuren geproduceerd. Er staan bij Audi Brussel 70 vacatures open.

GC Foto TvG