George Clooney geeft feestje voor campagne Obama

George Clooney nodigt op 10 mei zowat 150 mensen uit voor een prestigieuze receptie. Tickets voor het exclusieve evenement kosten 40.000 dollar (30.500 euro). De receptie moet 6 miljoen dollar opbrengen en wordt besteed om de campagne van Barack Obama mee te financieren. Dat heeft een verantwoordelijke van het campagneteam van de Amerikaanse president donderdag gezegd.

drombouts

De receptie vindt plaats in de woning van Clooney in Los Angeles. De Amerikaanse filmster staat al langer bekend als een fervent voorstander van Obama en militant voor de Amerikaanse Democraten. Sinds zijn verkiezing tot Amerikaanse president in januari 2009, nodigde Obama de filmster diverse keren uit in het Witte Huis om van gedachten te wisselen over onder meer de toestand in Soedan.

Clooney zet zich al jaren in voor de strijd van Zuid-Soedan. In 2006 maakte hij er samen met zijn vader een documentaire over.

50 dollar

De Amerikaanse president haalde in maart 53 miljoen dollar op om zijn verkiezingscampagne te financieren. In een video stelde het campagneteam van Obama begin deze week dat in totaal 567.000 mensen financieel hebben bijgedragen aan de campagne. De gemiddelde schenking was iets meer dan 50 dollar. In totaal verzamelde Obama al 200 miljoen dollar.

Mitt Romney, die waarschijnlijk zijn tegenstander wordt bij de verkiezingen van november, had eind februari 75 miljoen dollar verzameld, maar heeft daarvan al 66 miljoen uitgegeven voor zijn campagne voor de Republikeinse voorverkiezingen.

Belga

Foto Photo News