thumbnail: null
thumbnail: null

Probeem reclameborden in Zutendaal opgelost: "Elke dag weggehaald"

Zutendaal heeft zijn eigen strijd gestreden tegen de wildgroei van reclameborden langs de weg. “Met succes”, zegt burgemeester Jos Beuls. “Sinds we de panelen een tijdje heel strikt elke dag hebben weggehaald, hebben wij er geen last meer van.”

mimeers

“Het was een ware pest”, zegt burgemeester Jos Beuls. “We zijn de borden systematisch elke dag gaan ophalen, zowel op openbaar domein als op privé-eigendom. Natuurlijk niet uit de tuin van mensen, maar wel van onbebouwde percelen. Als er de volgende dag nieuwe stonden, haalden we ze opnieuw weg.

"De borden lagen dan bij ons op de technische dienst en de firma’s die ze plaatsten mochten ze gerust komen halen", vertelt de burgemeester. "Maar ze hebben zich nooit gemeld. Waarschijnlijk omdat ze goed weten dat wat zij doen niet wettelijk is.”

De gemeente heeft deze dagelijkse opruimactie twee, drie maanden heel strikt volgehouden. “En toen waren we van het probleem verlost. Ze hadden door dat het geen zin meer had. Voor de plaatselijke verenigingen hebben we aan de invalswegen enkele grote informatieborden geplaatst, waar zij hun evenement kunnen aankondigen. Ook dat gebeurt strikt, in samenspraak met de gemeente. En dat werkt.”

Lees ook: Stijn Meuris voert actie tegen wildgroei reclameborden Schepen staat achter reclameborden-initiatief Stijn Meuris

HDB Foto's DD/TP

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio