Politie: "Provocatie van Beerschot"

De Antwerpse politie is niet opgezet met de aanval van het bestuur van voetbalclub Beerschot op R. Antwerp F.C. “Wat voorzitter Vanoppen (foto) doet, is een ernstige provocatie.” De voetbalcel is bezorgd over de gevolgen van zijn actie.

drombouts

De politie van Antwerpen maakt zich ernstig zorgen over de escalerende voetbaloorlog op bestuursniveau in de stad. Eerder deze week tekende Beerschot beroep aan tegen de licentie van R. Antwerp F.C.

De gevolgen bleven niet uit. Vandalen besmeurden de muur van het supporterscafé van Beerschot en het standbeeld van De Kielse Rat.

De politie heeft schrik voor meer geweld en wijst beschuldigend naar Beerschot. “De door de voorzitter van Beerschot genomen actie wordt zowel binnen als buiten zijn club als een ernstige provocatie van de tegenpartij ervaren”, liet de commissaris van de Antwerpse voetbalcel weten aan het Beerschotbestuur.

Beerschot reageert op zijn beurt woedend. “Dit is te gortig”, stelt woordvoerder Frank Van Laeken. “We hopen dat in de toekomst iemand met zo’n verantwoordelijke functie zich informeert voor hij nonsens schrijft.”

AK

Foto Photo News