Janssen vanaf vandaag terecht voor verkrachtingen

Voor de correctionele rechtbank in Hasselt wordt vandaag de zaak ingeleid tegen drievoudig moordenaar Ronald Janssen. Hij moet zich verantwoorden voor een reeks verkrachtingen en aanrandingen. Alle partijen zijn opgeroepen om een agenda vast te leggen. De debatten starten vermoedelijk pas in het najaar.

mimeers

De verkrachtingen en aanrandingen waarvoor Janssen vanaf vandaag terechtstaat, heeft hij gepleegd tussen augustus 2001 en juli 2006 in onder meer studentenhuizen in Leuven en Hasselt en tijdens festivals in Hasselt, Peer en Kortenaken. Alle verkrachtingen en/of aanrandingen kwamen al uitgebreid aan bod tijdens het assisenproces vorig jaar, maar de leraar uit Loksbergen stond er toen niet voor terecht.

Praktische afspraken

Tijdens de inleidende zitting vandaag wordt op de inhoud van het omvangrijke dossier niet ingegaan, maar worden tussen alle betrokken partijen vooral praktische afspraken gemaakt. De advocaten van de slachtoffers, het Openbaar Ministerie en de verdediging zullen onder meer te kennen geven hoeveel tijd ze denken nodig te hebben om hun zaak te pleiten.

Of Janssen de zitting vandaag zal zal bijwonen, is nog niet zeker. Op de voorbereidende zitting van zijn proces in Tongeren, bleef hij alvast weg. Geeft hij toch te kennen dat hij naar het gerechtsgebouw in Hasselt wil, zullen de nodige veiligheidsmaatregelen worden genomen. De zitting start om 14 uur.

NV Foto Belga