thumbnail: null
thumbnail: null

Kamer wil Laurent Louis (MLD) niet horen

De leden van de Kamer, op vier na, hebben donderdag de plenaire vergadering verlaten toen hun collega Laurent Louis tijdens het vragenuurtje een vraag wilde stellen. Dat gebeurde uit protest tegen de persconferentie die hij eerder op de dag gaf over pedofilie, waarop hij foto's toonde uit het autopsierapport van Julie en Mélissa.

jatimmermans

Verschillende partijen reageerden al geschokt en verontwaardigd op het initiatief van Laurent Louis. Toen hij zich opmaakte om tijdens het vragenuurtje minister van Justitie Annemie Turtelboom aan de tand te voelen over de toestanden in de Belgische gevangenissen, stonden de overige Kamerleden recht en verlieten ze de plenaire vergadering (foto boven). Enkel drie leden van Vlaams Belang en Jean-Marie Dedecker bleven achter in de zaal.

Toen minister Turtelboom haar (bondig) antwoord had gegeven - "ik verwijs u door naar het actualiteitsdebat van gisteren in de commissie" - en Louis de tijd had genomen om te repliceren, maakte Kamervoorzitter André Flahaut duidelijk dat ook hij niet opgezet is met het gedrag van Louis. Flahaut had het over een trieste dag voor de democratie en merkte op dat de parlementaire onschendbaarheid niet alles toelaat. "We zullen de komende tijd de gelegenheid hebben om dat te zien", luidde het.

Louis werd in 2010 als enige verkozen voor de Personenpartij van zakenadvocaat Mischaël Modrikamen, maar verliet intussen die partij en richtte zijn eigen beweging, de Mouvement Libéral Démocrate (MLD), op.

Belga

Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer