Werk in gevangenis Nijvel hervat

Print
Werk in gevangenis Nijvel hervat

Werk in gevangenis Nijvel hervat

In de gevangenissen van Nijvel en Itter wordt het werk geleidelijk aan hervat, zo meldde de woordvoerder van het directoraat-generaal van de strafinrichtingen, Laurent Sempot, donderdag aan Belga. In de gevangenis van Doornik is de situatie "zo goed als normaal".

In de overige gevangenissen in het land wordt er een normale dienst geleverd, hoewel in sommige instellingen bepaalde activiteiten en opleidingen nog moeten worden hervat.

Veiligheidsproblematiek

In de gevangenis van Itter werd sinds dinsdagavond gestaakt wegens de veiligheidsproblematiek in de gevangenissen en uit onvrede met de voorstellen van minister van Justitie Annemie Turtelboom. In Doornik en Nijvel was er woensdag een zogenaamde "nachtdienst" van kracht, wat wil zeggen dat de gevangenispoorten gesloten bleven en dat de cipiers zich enkel bezig hielden met het uitdelen van de maaltijden.

Justitieminister Turtelboom (Open Vld) wees er woensdag in de Kamercommissie op dat nieuwe bijeenkomsten met de vakbonden zullen plaatsvinden over de toestand in de Belgische gevangenissen. "We hebben ondertussen nog geen nieuwe informatie in verband met de planning van die bijeenkomsten", liet Serge De Prez van de vakbond CSC donderdagochtend weten.

Archieffoto Belga