Schepen staat achter reclameborden-initiatief Stijn Meuris

Om de wildgroei van reclameborden langs de wegen tegen te gaan, voerde de gemeente Hechtel-Eksel een belasting in. “Maar de firma’s die ze plaatsen, betalen niet”, zegt schepen van financiën Sven Saenen, die zich achter het initiatief van Stijn Meuris schaart.

mimeers

Stijn Meuris deed eergisteren een oproep op Facebook. Hij zoekt vrijwilligers om samen met hem ten strijde te trekken tegen de wildgroei van de ‘afficheborden-op-pootjes’, die overal langs de Limburgse wegen opduiken.

Sven Saenen geeft zich alvast op als vrijwilliger. “Wij staan machteloos tegen deze wildgroei van reclameborden”, zegt hij. “Om de plaatsers van deze panelen af te schrikken, hebben we enkele jaren geleden een belasting ingevoerd. Maar toen het bedrijf dat de panelen overal neerzet de rekening kreeg, zijn ze naar de rechtbank gestapt. Omdat het zeer moeilijk te bewijzen is wie de borden effectief geplaatst heeft, kregen ze gelijk.

"Er zijn verschillende andere gemeenten die hetzelfde probleem hebben", weet Saenen. "Veel kunnen we dus spijtig genoeg niet doen. De plaatsingsfirma’s, in Limburg zijn het er twee, spelen het slim. Wij kunnen ze enkel weghalen als ze onvergund op openbaar domein staan. Daarom zetten ze de borden net op de scheiding: één pootje op de openbare weg, één op privédomein.”

Lees ook: Stijn Meuris voert actie tegen wildgroei reclameborden

HDB Foto DD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio