82-jarige krijgt 3 jaar cel voor aanranden buurjongen

Print
82-jarige krijgt 3 jaar cel voor aanranden buurjongen

82-jarige krijgt 3 jaar cel voor aanranden buurjongen

Opglabbeek - In Tongeren is vanochtend een 82-jarige man veroordeeld tot 3 jaar cel voor het aanranden en verkrachten van zijn minderjarige buurjongen. De feiten gebeurden tussen sepember 1997 en september 2000.

Begin jaren negentig vergreep de man zich al eens aan het slachtoffer en nog een andere buurjongen. Hij duwde zijn minderjarig slachtoffer in de sneeuw, betastte het geslachtsdeel en bedreigde de jongen met de dood als hij iets zou doorvertellen. De feiten kwamen aan het licht en in maart 1999 ging de toen 69-jarige man enkele weken in behandeling.

Nadien pleegde hij naar eigen zeggen geen nieuwe feiten, maar het onderzoek toonde aan dat de feiten zeker tot september 2000 bleven voortduren. Tussen september 1997 en september 2000 lokte hij zijn buurjongen meermaals mee in het bos onder het mom zijn jachtgeweer te tonen. De veroordeelde betastte zijn slachtoffer en verkrachtte hem met zijn vingers.

Voorlopig moet de man aan beide slachtoffers samen 3.750 euro betalen. Hij wordt ook 10 jaar uit zijn burgerrechten ontzet.

Belga
Archieffoto RL

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio