Tony Martin zit weer op de fiets

De gezondheidstoestand van de Duitse wielrenner Tony Martin evolueert positief. Dat meldt zijn team Omega Pharma-Quick.Step woensdag in een persbericht. Na zijn ongeval van een week geleden is het echter nog veel te vroeg om een datum op zijn comeback vast te kleven.

jrosquin

De regerende wereldkampioen tijdrijden raakte vorige woensdag ernstig gewond bij een ongeval op training. Daarbij liep Martin een jukbeenbreuk, kaakbeenbreuk en een gebroken oogkas op. De 27-jarige Duitser was tevens een kwartier buiten bewustzijn en kon zich achteraf niets meer van het ongeval herinneren. Vrijdag mocht hij het ziekenhuis van het Zwitserse Zürich verlaten.

"Geen risico's"

"Ik ben bijzonder blij dat ik opnieuw met mijn fiets de weg op kon. Ik fietste gisteren een halfuurtje op een fietspad in de buurt van mijn huis en vandaag reed ik al een uurtje. Dit zijn uiteraard geen trainingssessies, maar wel wat gefiets om alles opnieuw gewoon te worden".

"Ik probeer naar mijn lichaam te luisteren en neem absoluut geen risico's. Nu focus ik op mijn lichaam en denk ik enkel en alleen aan mijn revalidatie. Alleen wanneer ik voel dat ik er klaar voor ben, drijf ik de trainingsintensiteit op", aldus Martin.

Leipheimer herstelt traag

Minder goed nieuws is er bij ploegmaat Levi Leipheimer, die begin deze maand een kuitbeenbreuk opliep nadat hij op training aangereden werd door een auto. "Ik herstel trager dan verwacht. Mijn deelname aan de Ronde van Californië, die ik al driemaal won, komt flink in het gedrang. Alleen al starten, zou nu een succes zijn", klinkt het.

Foto: PN