UHasselt en Cosmodrome reiken Frank De Winne-awards uit

Op de derde Rocket Science Launch Day hebben de Hasseltse universiteit en het Genkse Cosmodrome de eerste Frank De Winne-awards uitgereikt. Die awards zijn voor de 48 jonge deelnemers aan de Rocket Science Launch Day, een evenement waarmee de universiteit en het ruimtebelevingscentrum op een leuke manier jongeren warm willen maken voor wetenschappen.

jrosquin

Die 48 deelnemers, uit de provincies Limburg en Antwerpen, probeerden hun raket zo hoog mogelijk af te vuren. "De hoogste raket haalde 78 meter. Er waren ook een paar deelnemers die hun eigen lanceerplatform mee hadden. Daarmee haalden ze tot 112 meter", aldus Els Smeyers, stafmedewerker wetenschapscommunicatie aan de universiteit.

Certificaat

Voor alle deelnemers was er een certificaat van deelname, en dat certificaat is genoemd naar Frank De Winne. "Hij was hier vorig jaar, en toen hebben we gevraagd of we dat certificaat naar hem mochten noemen. Daar zag hij geen graten in", zegt Smeyers.

Onder de deelnemers waren vooral leerlingen uit de derde graad middelbaar, maar ook een aantal studenten Fysica aan de Hasseltse universiteit en een jongen van vijf jaar. "Die wou graag meedoen, en dat mocht natuurlijk", lacht Smeyers.

Foto: Raymond Lemmens