Belgische piloot sterft na val uit vliegtuig

De 56-jarige kapitein Olivier Mester, piloot van de Turkse maatschappij Onur Air, is dinsdagavond gestorven nadat hij uit zijn vliegtuig viel toen hij de deur wilde sluiten. Dit gebeurde net voordat het vliegtuig ging opstijgen van het internationaal vliegveld van Jordanië, Queen Alia d'Amman, aldus de Turkse krant Hürriyet dinsdag.

wmigom

Mester viel verschillende meters naar beneden en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed aan zijn verwondingen. De Airbus A300-600 van de maatschappij Onur Air, stond klaar om te vertrekken naar Istanboel op het moment van het ongeval, aldus Hürriyet.

"De gewonde piloot werd verzorgd door het technisch personeel dat aanwezig was om het vliegtuig vertrekkensklaar te maken. Ze hebben meteen een ambulance gebeld. De man is naar het ziekenhuis gebracht nadat hij ter plaatse hulp had gekregen van medische interventieteams, maar ze hebben hem niet meer kunnen redden", meldde een vertegenwoordiger van de maatschappij woensdag tijdens een persconferentie.

Olivier Mester, die werkte bij Onur Air sinds 2009, overleed dinsdagavond om 21 uur.

Foto: archief Belga