Vanendert: "Vorige zondag was meer een gemiste kans"

Geen nieuwe podiumplaats voor Jelle Vanendert na zijn tweede plaats in de Amstel Gold Race. De kopman van Lotto-Belisol moest woensdag in de Waalse Pijl vrede nemen met de vierde plaats.

drombouts

"Meer zat er niet in", bekende de Limburger eerlijk. "Aan Joaquin Rodriguez was helemaal niets te doen. En ook Albasini en Gilbert waren beter. Meer uitleg is er niet aan te geven."

"Ik zat bij Rodriguez in het wiel en toch slaagde ik er niet in om te volgen. Ik stond al recht op de pedalen en hij schakelde in een keer nog twee tandjes groter. Ik ben al geen zware jongen maar Rodriguez weegt nog zes of zeven kilogram lichter dan ik. Dat geeft een groot verschil bij een beklimming als deze."

"Toch moet ik niet ontgoocheld zijn. Vorige zondag was meer een gemiste kans om te winnen dan vandaag. Vandaag heb ik geleerd dat ik hier ooit misschien kan winnen. Vorig jaar werd ik zesde. Nu vierde. Ik ben toch alweer een stapje dichter gekomen."

"Niet alleen mijn broer Dennis en op het einde Jurgen Van den Broeck hebben hard gewerkt. De hele ploeg heeft meer dan haar best gedaan. De andere jongens hebben lange tijd aan de kop gereden, ze hebben me constant vooraan in het peloton gebracht en gehouden waar dat nodig was en met Katusha waren we misschien wel het beste team. Het is me duidelijk geworden dat de ploeg steeds meer vertrouwen krijgt in mij en ik steeds meer in de ploeg."

Foto Photo News