Gilbert: "In Luik zal het nog beter zijn"

Twaalfde in de Brabantse Pijl, zesde in de Amstel Gold Race en derde in de Waalse Pijl. Het gaat eindelijk vooruit met Philippe Gilbert. Zo goed zelfs dat de Belgische kampioen zichzelf bij de favorieten rekent voor Luik-Bastenaken-Luik van zondag. Een week geleden kon hij dat na afloop van de Brabantse Pijl zelf niet geloven.

drombouts

"Winnen was vandaag nog niet mogelijk", aldus Gilbert. "Met Joaquin Rodriguez heeft de sterkste man gewonnen. Toen hij versnelde, heb ik even gedacht om meteen te reageren maar de benen waren er niet goed genoeg voor. Ik kon niet anders dan de inspanning zo kort mogelijk maken op de Muur en hopen dat Rodriguez er misschien te vroeg aan begonnen zou zijn en zou stilvallen."

"Dus werd het een duel voor de tweede plaats. Voor mijn supporters toch een genoegdoening voor de steun die ze me zijn blijven geven in de voorbije moeilijke weken."

"Voor mezelf is dit ook een genoegdoening. Ik heb niet gewonnen, maar het was toch plezant. Ik weet nu dat het alsnog mogelijk is om zondag in La Doyenne voor de overwinning te rijden."

"En eigenlijk is dat ook de grote dag van het Waalse wielrennen. De koers ligt me met zijn langere afstand beter dan deze Waalse Pijl die ruim een uur minder lang duurt. Mijn peil is er de voorbije drie wedstrijden zo op vooruitgegaan dat het niet anders kan dan dat het in Luik nog beter zal zijn."

Foto Photo News

Meer over Philippe Gilbert