Brecel: "Kreeg felicitaties van Stephen Hendry"

Luca Brecel heeft opnieuw enkele records op zijn snookerpalmares bijgeschreven. De pas 17-jarige Limburger begint zondag aan het echte werk op de WK-eindronde, maar vergaarde nu al een mooie bonus met de titels 'eerste Belg' en 'jongste deelnemer ooit'.

jrosquin

Het WK was de laatste kans om zich in zijn eerste profseizoen te plaatsen voor een full ranking. Dat het hem net in Sheffield lukte, is voor Brecel niet zo'n verrassing. "Misschien lukte het net omdat het het grootste toernooi ter wereld is", vertelde hij woensdag op een persconferentie in Dilsen-Stokkem.

"Enkel op tafel focussen"

Zondag begint Brecel, 87e op de wereldranglijst, aan zijn zestiende finale op het WK tegen de Schot Stephen Maguire, het nummer 7 van de wereld. "Ik speelde nog nooit tegen hem, maar heb er een goed contact mee. Wie mijn tegenstander is, maakt me echter niet uit. Ik heb geleerd de tegenstander weg te denken en me enkel op de tafel te focussen", verklaarde Brecel.

Dat is ook wat hij tegen Maguire zal doen, wanneer hij begint aan zijn eindronde als jongste speler ooit. De vorige recordhouder was Stephen Hendry, 17 jaar en drie maanden oud in 1986. Brecel is anderhalve maand jonger.

"Felicitaties van Hendry"

"Hendry heeft me na de match tegen King direct gebeld en gefeliciteerd, een hele eer. Hij was natuurlijk wel niet zo blij dat hij zijn record kwijt was". Ook Hendry is er opnieuw bij in Sheffield, en dat al voor de 27e keer op rij. "Op zo'n toekomst hoop ik ook", besloot Brecel.

Lees ook: Brecel krijgt felicitaties van sjeik uit Bahrein

Meer over Luca Brecel