Route du Soleil stevent af op nieuw record

Er hebben zich al meer dan 1.000 Vlaamse studenten ingeschreven voor de derde editie van de liftwedstrijd Route du Soleil die op 3 juli in Antwerpen, op 4 juli in Gent en op 5 juli in Leuven van start gaat en eindigt op het strand van het Spaanse Empuriabrava. Route du Soleil was vorig jaar met 900 deelnemers reeds de grootste liftwedstrijd ter wereld. Dat wereldrecord wordt dit jaar opnieuw gebroken.

wmigom

Doel van het spel is, om in een team van 2 of 3 personen, al liftend over de zeven etappes de snelste tijd te behalen. Dagelijks worden de jongeren 's avonds verwacht op een bepaalde plaats. Voor de drie beste teams per startplaats wordt er op 11 augustus in ons land een finalewedstrijd georganiseerd. Voor de winnaar is er een wereldreis weggelegd. Vorig jaar bereikten alle deelnemers op twee na de eindstreep in Venetië. Pieter De Praetere (Gent) en Karel Willemyns (Kortrijk) waren toen de laureaten.

"Liften is echt in bij de Vlaamse studenten. Het is de geschikte vorm van reizen gezien de dure brandstofprijzen en het ecologisch debat. Jongeren zijn bovendien ook steeds meer op zoek naar een gek avontuur waar ze een onvergetelijke 'once in a lifetime experience' kunnen beleven", aldus de organisatoren die erop wijzen dat er nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Foto: van Gent naar Empuriabrava (Googlemaps)