Kim Geybels en andere Lummenaren krijgen 25 euro voor wateronderbreking

Dinsdag zaten de bewoners van de Linkhoutstraat in Lummen plots een halfuur zonder water. Geen groot nieuws, ware het niet dat de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) de onderbreking pas een dag op voorhand had aangekondigd via een briefje in de bus. Gevolg: alle gedupeerden die de VMW contacteren, krijgen 25 euro schadevergoeding.

fvranckx

Kim Geybels, die ook in de straat woont, stond onder de douche toen er plots geen water meer uit de sproeikop kwam. “Ik had me net ingezeept”, vertelt ze.

“Omdat ik niet wist dat het water zou uitvallen, heb ik naar de VMW gebeld om me te informeren. Daar hebben ze hun fout meteen toegegeven. Pas daarna heb ik het briefje in de bus gevonden. Dat moeten ze maandag in de loop van de dag in mijn bus hebben gestopt, want maandagmorgen zat het er nog niet in.”

Garanties

Opvallend: Geybels werd 25 euro schadevergoeding beloofd voor de geleden ‘schade’. "Omdat we onze eigen garanties niet zijn nakomen", legt Michel Vanroy, provinciaal directeur van de VMW, uit.

"Zo moeten we mensen ten minste één werkdag op voorhand verwittigen van onderbrekingen. Dat laatste is in dit geval niet gebeurd, omdat de persoon die de communicatie regelt tijdens de paasvakantie afwezig was."

De acht getroffen gezinnen kunnen zich melden en krijgen dan 25 euro op hun rekening gestort.

TvD

Archieffoto PhotoNews


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio