Gevangenisbonden dienen nationale stakingsaanzegging in

De socialistische, christelijke en liberale vakbonden van het gevangenispersoneel hebben beslist om een nationale stakingsaanzegging in te dienen. Dat werd woensdag uit vakbondskringen vernomen.

fvranckx

De vakbonden moesten woensdag antwoorden op de voorstellen van minister van Justitie Annemie Turtelboom en het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen tijdens het overleg maandag. Dat antwoord is negatief, zo blijkt.

Michel Jacobs, de federale secretaris van ACOD-CGSP, meldt dat de stakingsaanzegging zowel voor de Waalse als voor de Vlaamse gevangenissen geldt. "De overheid heeft drie dagen om de onderhandelingen aan te knopen", verduidelijkt hij. "Als die onderhandelingen op niets uitdraaien, kan er over tien dagen gestaakt worden", meldt Guy Milis van VSOA.

Politie

De vakbond VSOA Politie waarschuwt dan weer voor acties van het politiepersoneel als de cipiers opnieuw het werk neerleggen. "Het slokt een pak aan capaciteit op, terwijl wij al volk te weinig hebben om onze eigen taken te vervullen", klinkt het daar.

Belga

Meer over Annemie Turtelboom