Luminus verhoogt prijzen toch niet

Energieleverancier Luminus ziet af van zijn op 1 april doorgevoerde prijsverhoging. Dat meldt het bedrijf woensdag in een persbericht.

drombouts

Daarmee respecteert Luminus uiteindelijk toch de bevriezingsperiode vanaf 1 april die de regering oplegde. Er werden nog geen facturen verzonden met de prijsverhoging in gerekend, dus hoeven klanten volgens het bedrijf geen facturen te betwisten.

Sommige energieleveranciers verhoogden door verwarring rond de wetgeving toch nog hun prijzen op 1 april. Daarop beslisten minister van Economie Johan Vande Lanotte en staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet een interpretatieve wet te maken om de bevriezing alsnog af te dwingen.

EDF Luminus bindt nu als eerste grote speler in. "Luminus zal de indexwaarden gekend op 31 maart 2012 toepassen en niet die van 1 april 2012", klinkt het.

Het bedrijf blijft evenwel van mening dat het de wet met betrekking tot de bevriezing van de gas- en elektriciteitprijzen gerespecteerd heeft, maar "wenst vandaag een sterk signaaluit te sturen door aan de verwachtingen van alle partijen tegemoet te komen."

Foto Photo News