"Oude" en "nieuwe" Gentenaar voor N-VA

Gepensioneerd vishandelaar Guido Meersschaut en Atik Özer, zaakvoerder van een reisbureau in de Sleepstraat, zijn de twee "witte konijnen" op de Gentse N-VA-lijst. Dat maakte lijsttrekker Siegfried Bracke woensdag in Gent bekend.

wmigom

De 74-jarige Guido Meersschaut, tot dit jaar vishandelaar in een Ledebergse familiezaak die teruggaat tot 1846, is een "oude Gentenaar". Atik Özer een "nieuwe Gentenaar", grapte Bracke bij aanvang van de voorstelling. Meersschaut krijgt plaats zes.

De 46-jarige Atik Özer, 23 jaar in het land en getrouwd met een Vlaamse uit Assenede, stond in 1994 al eens op de CD&V-lijst en haalde toen ruim 800 voorkeursstemmen. Zijn hoge plaats op de N-VA-lijst is volgens Bracke het resultaat van de vele contacten die N-VA heeft met de Turkse gemeenschap.

Siegfried Bracke trekt de N-VA-lijst in Gent, gevolgd door N-VA senator Elke Sleurs op twee. Op vier staat Karlijn Deene en op vijf huidig gemeenteraadslid Isabelle De Clercq (ex-LDD). Professor Matthias Storme, Kamerlid Peter Dedecker en gemeenteraadslid en gemeenschapssenator Helga Stevens duwen de lijst. In mei maakt N-VA Gent de volledige lijst en het programma bekend.

Foto: Bracke in Januari, Belga

Meer over Gent