Twee nieuwe ramkraken in West-Vlaanderen

In het West-Vlaamse Izegem zijn in de nacht van dinsdag op woensdag met een kwartier verschil twee ramkraken gepleegd. Dat meldt het Kortrijkse parket woensdag. Doelwitten waren een aluminiumverwerkend bedrijf en een computerzaak. Het is niet zeker of de ramkraken het werk zijn van de Noord-Franse bende die sinds half januari verantwoordelijk is voor een 35-tal feiten van homejackings en ramkraken in ondermeer Zuid-West-Vlaanderen.

ikerremans

Rond 02.00 uur vernielden gangsters de glazen toegangsdeur van het aluminiumverwerkend bedrijf Werbrouck, langs de Lodewijk de Raetlaan in Izegem. Ze drongen naar binnen, maar konden niks buitmaken. In het bedrijf werd wel schade aangericht.

Een kwartier later werd iets verderop een tweede ramkraak gepleegd op de winkel Compufun langs de Burgemeester Vandenbogaerdelaan. Drie daders, jongemannen in het zwart gekleed, gooiden een etalage aan diggelen. Ze gingen aan de haal met een zestal laptops en de kassa. De politie zette de achtervolging in op de vluchtwagen maar raakte het spoor bijster.

Volgens het Kortrijkse parket zijn de daders waarschijnlijk gevlucht in de richting van Frankrijk. Omdat de werkwijze van de daders afwijkt van de modus operandi die kenmerkend is voor een Noord-Franse bende die sinds half januari een 35-tal feiten van homejackings en ramkraken pleegde in Zuid-West-Vlaanderen, Henegouwen en Noord-Frankrijk, bestaat de kans dat het gaat om een andere bende.

Belga