Limburg wil studenten terug naar heimat lokken

De provincie wil Limburgse studenten die buiten de provincie gaan studeren, terug naar hun heimat lokken na hun studententijd. Gedeputeerde Jean-Paul Peuskens heeft speciaal daarvoor de campagne ‘Limburg Connection’ gelanceerd in studentensteden Gent, Brussel, Leuven en Antwerpen. Bedoeling is het Limburggevoel onder de studenten aan te wakkeren.

fvranckx

Heel wat Limburgse studenten verlaten op hun achttiende Limburg om buiten te provincie te gaan studeren. Vaak blijven die hooggeschoolde jongeren daar na hun studententijd ook plakken, en dat is geen goede zaak voor Limburg. Daarom lanceert de provincie nu de campagne ‘Limburg Connection’.

Limburgse studenten die in Gent, Brussel, Leuven of Antwerpen studeren, kunnen via de site www.limburgconnection.be aan een aantal wedstrijden deelnemen.

De eerste wedstrijd draait rond het Limburg-symbool. Wie een leuke foto maakt van het symbool, kan daarmee gratis bier en internet winnen. De provincie betaalt. En ook Limburg-ambassadeur Regi Penxten wordt in de strijd geworpen. De studentenstad die het beste scoort, wint namelijk een optreden van Limburgs bekendste dj.

De campagne kost de provincie zo'n 8.000 euro.

TvD Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio