"Gerichte aanval CD&V tegen N-VA en Van Den Driessche"

"Dit is een aanval op de N-VA, niet op Pol Van Den Driessche." Met die straffe uitspraak zet de Brugse N-VA-voorzitter Tijl Waelput iedereen nog eens op scherp. Waelput is er haast zeker van dat de CD&V'ers achter de seksuele beschuldigingen richting Pol Van Den Driessche zitten. Al voegt hij daar wel aan toe dat hij niet gelooft dat de nationale CD&V-leiding op de hoogte was.

mimeers

Desondanks blijft de N-VA in Brugge zijn lijsttrekker onvoorwaardelijk steunen. Eerder al liet de lokale partijvoorzitter Waelput verstaan dat er een complot wordt gevoerd tegen zijn partij, een opgezette aanval van concurrent CD&V om de partij te destabiliseren. In de peilingen doet de N-VA het immers bijster goed.

Vanmorgen herhaalde Waelput zijn standpunt op de VRT-radio. "Ik heb zekerheid van de gerichte aanval tegen ons", vertelt Waelput. Hij stelt dat de zaak op poten is gezet door de ACW die al jaren de dienst uitmaakt in Brugge en nu bezig is de macht te verliezen. "Twee, drie maanden geleden hoorden we van iemand die zich versprak dat 'men' op zoek was naar belastend materiaal gericht tegen Pol Van Den Driessche."

Intussen getuigden al een aantal vrouwen over die intimidaties in het VRT-programma Reyers Laat. Volgens de auteur van het stuk die gisteren uitpakte met het verhaal in Humo, zouden er al vijf nieuwe klachten zijn.

Lees ook: Van Den Driessche dient klacht in tegen Humo Van Den Driessche: "Dit is een karaktermoord" CD&V-voorzitter Beke: "Niets te maken met Van Den Driessche"

Foto PhotoNews

Meer over CD&V