Belet voorstander gratis bussen: "1,75 miljoen euro niet overdreven"

Gisteren dropte Open Vld-lijsttrekker Laurence Libert een bom door op haar website te stellen dat de gratis bussen in Hasselt te duur zijn en bijgevolg moeten verdwijnen. Burgemeester Hilde Claes (sp.a) wenst voorlopig niet te reageren op die discussie maar kandidaat-burgemeester Ivo Belet (CD&V) doet dat wel. Hij wil dat het gratis busvervoer blijft.

fvranckx

“In de plaats van de gratis bussen willen wij de Hasselaren wel een goedkoop abonnement geven. Bijvoorbeeld voor 10 euro per jaar. Dat vinden we bij Open Vld een veel eerlijker systeem”, stelt Libert.

Maar zij betwijfelt of haar partij straks iets in deze discussie te vertellen zal hebben. “Hardnekkige geruchten willen immers dat er in Hasselt al een voorakkoord bestaat tussen CD&V en sp.a.”

Lees ook: Economieschepen wil af van gratis bussen: "1,75 miljoen euro per jaar is onverantwoord"

Auto

Die verhalen over een voorakkoord lacht CD&V-lijsttrekker Ivo Belet weg. “Wij laten echt alle opties open, dat hebben we aan alle partijen, behalve het Vlaams Belang, verteld.”

Belet vindt de jaarlijkse kostprijs van 1,75 miljoen euro niet overdreven. "Stel je voor dat die mensen met de auto naar de binnenstad rijden, dat zou ondoenbaar zijn."

DJ Archieffoto EPA


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio