Telenet in gesprek met kabelkijkers die 12 zenders gaan verliezen

Wim Dries, burgemeester van Genk en voorzitter van Infrax, en Mieke Ramaekers, gedeputeerde van Welzijn, hebben gisteren vertegenwoordigers van de allochtone gemeenschappen en Telenet samengebracht.

fvranckx

Op 1 mei verdwijnen twaalf zenders van de analoge kabel. De aankondiging daarvan heeft bij mensen van Italiaanse, Griekse, Portugese en Poolse afkomst bezorgdheid gewekt want hun nationale zenders verdwijnen. Maar ook kijkers van Duitse zenders zijn lichtjes in paniek omdat ook ARD en ZDF door Telenet voortaan alleen via de digitale digibox zullen worden doorgegeven.

De vertegenwoordigers van Telenet hebben zich ertoe verbonden om zoveel mogelijk informatie te geven. Hun scooterteams komen vanaf 2 mei terug en ze zijn bereid om naar verenigingen van allochtonen en naar bijeenkomsten van een ouderenbeweging als OKRA te gaan om uitleg te verschaffen.

De beslissing om de twaalf zenders van de analoge kabel te schrappen wordt alleszins niet teruggedraaid. Telenet heeft alle kabelabonnees voorstellen gedaan om over te stappen naar digitale tv.

RdC Archieffoto Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio