Drie kinderen busramp terug naar school 't Stekske

Drie van de zeven Lommelse kinderen die de busramp in Zwitserland overleefden, zijn gisteren voor de eerste keer terug naar basisschool ’t Stekske gekeerd om les te volgen. Schooldirectrice Nicole Gerits stelt dat de terugkeer zonder problemen verliep.

mimeers

De drie kinderen wilden hun zesde leerjaar verderzetten in hun oorspronkelijke klas. “Vrijdag hadden ze hier samen met hun ouders al een bezoek gebracht. En toen hebben ze ons dat zo gevraagd”, stelt de schooldirectrice.

“De kinderen zijn ook in het gezelschap van hun ouders terug naar ‘t Stekske gekomen. Ook hebben we ze gescheiden gehouden van de andere schoolkinderen. Dit om te vermijden dat ze overstelpt zouden worden met al te confronterende vragen.”

Voorlopig volgen de kinderen twee halve dagen onderwijs in de school zelf, wat wordt aangevuld met vier uur thuisonderricht. “Hoelang dit zo blijft, dat is niet aan ons om te beslissen. Dat gebeurt in samenspraak met ouders en begeleiders, en is ook afhankelijk van de nodige medische zorgen”, besluit Gerits.

GVB Foto Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio