Ikea verkoopt meubel met ingebouwde tv

Vanaf 1 juni verkoopt de Zweedse keten meubels met ingebouwde televisie, dvd- en muziekspeler. In ons land zijn ze vanaf 2013 verkrijgbaar.

jatimmermans

De nieuwe reeks producten krijgt de naam 'Uppleva', wat in het Zweeds zoveel betekent als 'beleven' of 'ervaren'. De meubelserie combineert led televisiescherm, cd-, dvd- en Bluray-lezer, radio, mp3-speler en internetverbinding. Opvallend en handig is dat de elektronica bediend kan worden met één enkele afstandsbediening.

Het goedkoopste model heeft een richtprijs van ongeveer 6.500 Zweedse kroon, wat overeenkomt met 730 euro. Ikea biedt ook vijf jaar garantie op zijn multimediasystemen.

"Het brengt schoonheid en functionaliteit in de woonkamer en lost het probleem op van rommelige kabels en van televisietoestellen die niet bij de meubels passen", luidt het bij Ikea.

Het nieuwe gamma wordt in juni gelanceerd in Stockholm, Milaan, Parijs, Gdansk en Berlijn. Later dit jaar volgen alle winkels in Zweden, Italië, Frankrijk, Polen, Denemarken, Spanje, Noorwegen en Portugal. In de lente van 2013 volgen nog meer landen, waaronder België.

Op Youtube is op dit ogenblik al een filmpje te zien waarop de Uppleva in al zijn facetten wordt voorgesteld. Bekijk het hier:

KoVe

Foto Reuters

Niet te missen