Chelsea aast vanavond op revanche tegen Barça

Drie jaar geleden knikkerde Barcelona The Blues uit de halve finales van de Champions League. Volgens de Londenaren omdat scheidsrechter Tom Henning Ovrebo tot vier keer toe een strafschop weigerde te fluiten. Vanavond aast Chelsea op revanche.

jatimmermans

Scheidsrechter Ovrebo werd in 2009 na de uitschakeling van Chelsea het land uit gesmokkeld, maar ook in Noorwegen werd hij nog met de dood bedreigd door Engelse fans. De Londense topclub achtte Ovrebo verantwoordelijk voor de pijnlijke uitschakeling in de 93ste minuut, na een doelpunt van Iniesta, omdat hij geweigerd had de bal op de stip te leggen. Tot grote woede van Didier Drogba, die na het eindsignaal helemaal door het lint ging (foto).

Frank Lampard wil niet te vaak terugdenken aan die pijnlijke avond in 2009. "Wij concentreren ons op wat er nu op het programma staat, niet op wat er drie jaar geleden gebeurd is. Natuurlijk is Barça favoriet, iedereen verwacht dat ze elke ploeg oprollen. Ik ook. Maar ik ben er zeker van dat we weerwerk kunnen bieden. Het niveau dat Messi nu haalt, heb ik nooit eerder gezien. En ik ben met Maradona opgegroeid..."

Acht spelers van de vermoedelijke Chelsea-basisploeg vanavond waren er drie jaar geleden ook al bij. Onder hen Ashley Cole. "We hebben toen ons lesje geleerd. We moeten 95, 96 minuten geconcentreerd zijn. Ik vind nog altijd dat we toen een van onze beste matchen ooit gespeeld hebben, daarom doet die uitschakeling nog altijd pijn", aldus Cole.

KRLI, BFA

Foto: Didier Drogba (nummer 11) stormt op ref Ovrebo af na het laatste fluitsignaal drie jaar geleden.

Foto Photo News