Op riek gespieste egel leeft nog

De egel die dinsdagnamiddag op een riek werd gespiest door een 67-jarige vrouw uit Boxbergheide (Genk) heeft de nacht overleefd. Medewerkers van het Natuurhulpcentrum uit Opglabbeek hadden het gewonde dier meegenomen nadat buren het geschreeuw van de egel hadden opgemerkt en dienden hem antibiotica toe. Het is niet zeker of de egel nog lang zal leven.

fvranckx

Een buurman van de alleenstaande vrouw hoorde dinsdag in de vroege namiddag al een akelig geschreeuw en ging op zoek. In de tuin van zijn buurvrouw vond de man een egel op een riek gespiest en de tanden in de grond geduwd. Hij verwittigde meteen de politie en het Natuurhulpcentrum.

Tanden

In het Natuurhulpcentrum werd de riek verwijderd en kreeg de egel antibiotica toegediend. "Uitwendig verzorgden we de wonden zo goed als mogelijk. Maar het is onduidelijk of er vitale organen zijn geraakt”, legt Dries Damiaens van het Natuurhulpcentrum uit.

"De riek zorgde er misschien voor dat er geen inwendige bloedingen waren. Maar nu de tanden uit het lichaam zijn, is het niet uitgesloten dat de egel sterft aan zijn verwondingen."

De vrouw uit Boxbergheide bekende de feiten. Maar op de vraag waarom ze het deed, bleef ze het antwoord schuldig. De agenten van de politiezone GAOZ stelde een pv voor dierenmishandeling op.

Lees ook: Egel in riek gespiest in Boxbergheide

MM Foto's Natuurhulpcentrum


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio