WWF Belgium krijgt boze mails na olifantenjacht Spaanse koning

Volgens woordvoerder Koen Stuyck ontvangt WWF Belgium veel boze mails van leden naar aanleiding van de olifantenjacht van de Spaanse vorst Juan Carlos, nota bene erevoorzitter van WWF Spanje.

jatimmermans

"Gelukkig zijn er nog geen mensen die hun lidmaatschap hebben opgezegd. Ze fulmineren hun ongenoegen, maar maken wel degelijk het onderscheid tussen de fratsen van de Spaanse koning en het WWF", aldus Stuyck. "Bovendien appreciëren ze dat wij die koninklijke jachtpartij direct streng veroordeeld hebben."

WWF Belgium telt 81.000 leden. Ook WNF in Nederland ging ooit met de billen bloot toen stichter prins Bernhard zich als jager van Afrikaans wild outte. Bij het Belgische WWF kunnen er vanuit koninklijke hoek geen lijken uit de kast vallen.

"Integendeel, Emmanuel de Merode, die tot de hoogste Belgische adel behoort, is directeur van het Virunga Park in Congo en beschermer van de berggorilla's."

Michel Vandenbosch (GAIA) hoopt dat WWF zijn conclusies trekt. "Stel - puur hypothetisch - dat koning Albert II erevoorzitter was van GAIA en in Ciney een paar koeien neerknuppelde, dan zouden wij zijn erevoorzitterschap intrekken."

KMA

Foto: Actievoerders protesteren met borden met daarop "real slachtoffer". In het Spaans betekent real zowel 'echt' als 'koninklijk'

Foto Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer