Brecel krijgt felicitaties van sjeik uit Bahrein

Overdonderd en overstelpt. Carlo Brecel had nooit kunnen denken dat de snookerprestaties van zijn zoon Luca zoveel zouden losmaken. De felicitaties stromen binnen van overal. Uit het snookergekke China, maar ook uit bijvoorbeeld Bahrein, van sjeik Abdulla bin Abdulrahman Al Khalifa, tevens voorzitter van de plaatselijke snookerbond.

mimeers

Om de massale aandacht een beetje te kanaliseren besliste Brecel om vandaag (15.00u) een persconferentie in te lassen. “Dan kan Luca zich daarna in alle rust op zijn wedstrijd concentreren en voorbereiden”, aldus pa Brecel. De persconferentie vindt plaats in het de kantoren van CKS, de sponsor van Brecel.

Samen met zaakvoerder Lode Colson behartigt Carlo Brecel ook het management van zijn zoon. “Hopelijk is de interesse van potentiële sponsors even groot als van de media”, glimlacht het duo. “Anders zal het moeilijk blijven om Luca in de beste omstandigheden aan zijn carrière te laten bouwen."

Live op Eurosport

"De 14.500 euro prijzengeld in het Crucible is zeker mooi meegenomen, maar uiteindelijk zal daar na een drietal weken Engeland (reizen, hotels, hoge telefoonkosten) niet zo gek veel van overschieten", beseft vader Brecel. "De wedstrijd van Luca is twee dagen na mekaar live op Eurosport, we hopen nog steeds op een extra naamsponsor voor dit WK. Al is het natuurlijk kort dag.”

MG Foto JG

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer