Stijn Meuris voert actie tegen wildgroei reclameborden

Overal waar u rijdt op Limburgse wegen, komt u afficheborden voor fuiven en evenementen tegen. Soms staan ze in bosjes van tien, twintig bij elkaar. Een ware wildgroei. “Het is waanzin”, zegt Stijn Meuris. “Daarom roep ik op, om met enkele vrijwilligers de illegale borden te verwijderen."

mimeers

Stijn Meuris trekt ten strijde tegen de wildgroei van de tijdelijke reclameborden in ons land. “Die visuele overlast stoort mij al maanden”, zegt Meuris. “En als ik er over begin, merk ik dat heel veel mensen er hetzelfde over denken."

"Vorig jaar hebben ‘Peeters & Pichal’ geteld dat er op de gewestweg tussen Hasselt en Leuven meer dan tweeduizend borden stonden. De weg van Hasselt naar het noorden van Limburg is nog erger. Dit is gewoon zwerfvuil en het moet stoppen. België is het enige land waar je zoiets ziet. Ik heb zelfs de indruk dat het in Limburg nog het ergst gesteld is."

Zonder vergunning

"Ik ben er overigens zeker van dat het merendeel van die borden niet vergund is. Een evenement kan van Wegen en Verkeer een vergunning krijgen voor twee borden per invalsweg. Maar je ziet een bord van één of andere fuif en drie meter verder duikt diezelfde affiche weer op.

“Ik hoop echt dat ik een tiental vrijwilligers vind, die binnenkort een nachtje met mij op pad willen om onvergunde borden te verwijderen. Op die manier wil ik het debat aanwakkeren. Verder hoop ik dat er pv’s zullen volgen. En wie weet zelfs een rechtszaak. Want het is echt genoeg geweest.”

De oproep van Stijn Meuris op Facebook: “Gezocht: een tiental vrijwilligers om binnenkort manu militari een paar honderd (van de vele duizenden) onvergunde ‘affichebordenop-pootjes’, die de bermen van onze gewestwegen teisteren, te verwijderen. Tijdstip en plaats van afspraak nog te bepalen.”

HDB Foto DD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio