Geen pensioen voor Leon Bogaers na overlijden van naamgenoot

Leon Bogaers is een levende dode. Op zijn 65ste werd hij uit het bevolkingsregister van Lanaken geschrapt, nadat zijn naam- en dorpsgenoot overleed. Een vergissing met ellendige gevolgen. De Lanakenaar trekt geen pensioen meer, maar moet wel belastingen betalen.

mimeers

Het begon op 27 december. Toen overleed Leo Bogaers uit Smeermaas (Lanaken). “Officieel heette hij Leonard, net als ik”, zegt Leon Bogaers. “Daardoor is de vergissing gemaakt. Op het gemeentehuis heeft iemand mij voor mijn neef gehouden.”

Leon, of beter zijn familie, kreeg halverwege januari hoogte van die pijnlijke vergissing. “Om duidelijk te maken dat het om een vergissing moest gaan, besloot ik maar om zelf een en ander zelf in orde te brengen.”

Identiteitsbewijzen gedateerd

“Daar bleek dat mijn naam uit het register was geschrapt. Daarmee was een kettingreactie ingezet. Ook al mijn identiteitsbewijzen bleken gedateerd. Ik heb alle papieren opnieuw moeten aanvragen. Het heeft tot einde maart geduurd vooraleer alles was rechtgezet.”

Officieel is Leon 2,5 maanden dood geweest. Met iemand die geen pensioentje trekt, want sinds januari kan hij naar zijn uitkering fluiten. Hij heeft nu een voorschot gevraagd van het OCMW. Wannéér Leon terug van zijn pensioen kan genieten, is evenwel nog voer voor discussie.

Marino Keulen

Leon heeft de hulp van zijn vrouw ingeroepen. Die heeft op haar beurt Marino Keulen aangesproken. “Ik heb hem gezegd dat hij er vaart achter moet zetten”, zegt Gilberte ferm. “Al bijna vier maanden zijn wij onafgebroken bezig om de zaak op te lossen. Seffens worden we er nog echt doodziek van.”

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

GW Foto TP


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio