Jelte Maan en en Freya Aelbrecht Volleyballers van het Jaar

De Nederlander Jelte Maan (Maaseik) en Freya Aelbrecht (Kieldrecht) zijn maandag in Grimbergen op de 24e editie van de Volleyproms uitgeroepen tot Speler en Speelster van het Jaar. Receptie-hoekaanvaller Maan, al enkele seizoenen één van de steunpilaren van Maaseik, kreeg met 187 punten duidelijk de voorkeur op de Deen Mads Ditlevsen (132), hoofdaanvaller van Antwerpen. Pieter Verhees (Maaseik) werd derde met 128 punten.

fvranckx

Bij de vrouwen stak Aelbrecht er ook dit seizoen met kop en schouders bovenuit. De 22-jarige kreeg 202 punten, 70 meer dan Elies Goos (Gent/132 punten). Laura Heyrman (Kieldrecht) werd derde met 115 punten.

Voor Jelte Maan is het de eerste onderscheiding, op de erelijst volgt hij Frank Depestele op. Aelbrecht werd voor de tweede keer op rij verkozen tot beste speelster en was in 2010 al beste rookie.

Trainers

Vital Heynen (Maaseik) neemt afscheid van de Belgische competitie met zijn derde onderscheiding als Trainer van het Jaar. De toekomstige bondscoach van Duitsland had met 258 punten een straatlengte voorsprong op Marko Klok (Asse-Lennik/132 punten). Kris Tanghe (Antwerpen) werd derde met 78 punten. Toekomstig bondscoach Dominique Baeyens (Roeselare/43 punten) moest vrede nemen met de vijfde plaats.

Stijn Morand (Gent) werd voor de tweede keer tot Vrouwentrainer van het Jaar verkozen.

Kevin Klinkenberg (Maaseik) is Rookie van het Jaar, bij de vrouwen ging Marlies De Smet (Gent) met die onderscheiding aan de haal. Ster van de Trainers werd Mads Ditlevsen en bij de vrouwen viel Freya Aelbrecht opnieuw in de prijzen.

Wim Cambré werd verkozen tot Beste Scheidsrechter.

Belga Foto's BVDB