VCK Bolderberg onderuit in Nivelles

BW Nivelles - VCK Bolderberg: 3-0

Bert Houbrechts

Veel volk en sfeer in een wat akoestiek betreft enorm slechte zaal.

Nijvel wilde resoluut voor de derde stek gaan om alzo de promotie alsnog af te dwingen. VCK moest zijn zondagse plicht zo goed mogelijk trachten te vervullen met al het nog beschikbare materiaal.

Het begin van de eerste set ging gelijk op. Voor Nijvel scoorden de middenmannen Christophe Bienfait en Serge Kerres. VCK scoorde tegen via Kristof Ilsbroux, de klaarkijkende Gert Palmers en een halve ace van Stijn Raymakers. Twee killblocks op rij van Kristof Ilsbroux en Gert Palmers hielden VCK op een puntje van Nijvel: 9-8 Dan kwam de boomlange Aharrar Youcef op de proppen en etaleerde zijn aanvallersgeweld: 16-10. Gert Palmers zorgde voor de bezoekende punten samen met Dries Berckmans. Het mocht niet baten. Nijvel haalde de eerste set binnen met 25-19;

De tweede set bracht zowat hetzelfde verloop. Tot ongeveer halfweg de set kon VCK in de buurt van de thuisploeg blijven. Gert Vanhees mocht met een slim plaatsballetje het eerste punt scoren. Dries Berckmans scoorde enkele mooie punten door het midden en Jeroen Sannen kon ook enkele keren langs de lange grijparmen van Christophe Bienfait en Aharrar Youcef kloppen. Daan Palmers bewaarde de kalmte achteraan en liet broer Gert prachtig scoren. Het mooiste punt van de wedstrijd zat er aan te komen! Ons kleintje, spelverdeler Gert Vanhees, scoorde met een killblock op de langste en beste speler van de wedstrijd, Aharrar Youcef, de 18-15! Eentje om in te kaderen! Het keerpunt, dacht iedereen. Maar .. vanaf dan lukte ook niets meer en werd ook deze setverloren met 25-18

In de derde set stond VCK al op achterstand voor het eerste fluitsignaal. Blijkbaar had Brecht van Wijk de scheids recht in de ogen gekeken in het slot van vorige set en dat mag niet.

Coach Ronny Lemmens trachtte door enkele positiewissels het tij te keren en posteerde Dries Berckmans op de hoek. Kristof Ilsbroux enBrecht van Wijk waren nu de middenmannen van dienst. VCK speelde goed mee: 6-5,13-12, 16-15. Het waren dan ook de ervaren ratten Gert Palmers en Dries Berckmans die het merendeel van de VCK punten scoorden. Ook Stijn Raymakers kwam meer in het stuk voor en scoorde ook. Maar met de finish in zicht kwamen de betere thuisspelers, gedreven door een enthousiast publiek, onze pret bederven. Een zeer snel spelende spelverdeler bracht de al vernoemde Youcef enSerge in stelling en deze heren maakten uit op 25-19.

Zonder Davy Vaes, Evert Van De Perre en Lienert Cosemans kan men moeilijk een topwedstrijd winnen.

VCK: Gert Palmers, Dries Berckmans, Stijn Raymakers, Brechtvan Wijk, Gert Vanhees, Kristof Ilsbroux, Jeroen Sannen en libero Daan Palmers.

Coach: Ronny Lemmens.

Foto: Rudi Coomans Verslag: VCK Bolderberg

Bert Houbrechts


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio