Klacht bij Raad voor de Journalistiek na busramp

Bij de Raad voor de Journalistiek werd onlangs een klacht ingediend naar aanleiding van de omstreden berichtgeving over het busdrama in het Zwitserse Sierre. De klacht is afkomstig van familie van een slachtoffer. Dat meldt Apache.

ikerremans

Op 13 maart botste een Belgische bus met schoolkinderen frontaal tegen een betonnen muur in een tunnel in de buurt van het Zwitserse Sierre. Daarbij vielen 28 doden en 24 gewonden. De berichtgeving over het busdrama zorgde in de daaropvolgende dagen voor een mediastorm. Vooral de publicatie van foto's van de minderjarige slachtoffers was het onderwerp van debat.

Intussen werd een formele klacht over de omstreden berichtgeving ingediend bij de Raad voor de Journalistiek. "We hebben recentelijk een klacht ontvangen", bevestigt ombudsman Flip Voets. "De klacht is afkomstig van familie van een slachtoffer. De brief is nogal algemeen opgesteld. De komende dagen onderzoeken we of de klacht concreet gericht is tegen een of tegen meerdere media en gaan we na welke stappen we verder zetten."

Intussen legt de Raad voor de Journalistiek wel de laatste hand aan een nieuwe richtlijn die het gebruik van informatie en beelden afkomstig van sociale netwerksites en persoonlijke websites regelt.

Foto 't Stekske in Lommel: Belga