Man dreigde zichzelf in brand te steken in stadhuis Gent

In het Gentse stadhuis heeft de politie maandagnamiddag een man opgepakt die ermee dreigde zichzelf in brand te steken. Dat bevestigt de Gentse lokale politie. De man had zich met benzine overgoten en had een lucifer in de hand, maar uiteindelijk raakte niemand gewond. De man gaf zich uiteindelijk zelf over.

jrosquin

Het incident gebeurde kort na 15 uur in de inkomhal van het Gentse stadhuis. De man had zichzelf overgoten met brandstof en dreigde ermee zichzelf in brand te steken. Een ploeg van de lokale politie kwam ter plaatse en kon de man overtuigen om zijn plan niet uit te voeren. Dat werd vernomen op het kabinet van burgemeester Daniël Termont en bij politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez.

Het gaat om een 38-jarige Belg die ontevreden omdat hij geen vergunning kreeg om een café te openen aan de Zuidstationstraat in Gent.

De man was eerst binnengekomen met de eis om over de afgewezen vergunning te praten. Toen hij geen gehoor kreeg, ging hij naar buiten achter een jerrycan met benzine. Hij overgoot zich met de brandstof in de inkomhal en dreigde ermee zichzelf in brand te steken.

"De man werd overgebracht naar het ziekenhuis en zal ook psychiatrisch onderzocht worden", zegt politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez.

Foto: PN

Meer over Gent